söndag 28 augusti 2011

Chilistark biffgryta med choklad


En härlig gryta blev mitt val på huvudrätt till Kalasgott´s matutmaning med temat choklad.

Grytor av alla de slag passar utmärkt nu när hösten är på ingång!



4 port

600 g ryggbiff eller vilt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
Smör
2 msk koncentrerad kalvfond
1 dl vatten
1,5 tsk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
2 dl lätt crème fraiche
ca 30 g choklad, minst 70%

Gör så här:
1 Skär köttet i bitar.
2 Skala löken och vitlöken. Skär löken i klyftor och pressa vitlöken.
3 Kärna ur och finhacka chilin.
4 Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Fräs lök, vitlök och chili, lägg även över det i grytan.
5 Rör i kalvfond, vatten, soja, sambal oelek. Låt koka tills köttet blivit mört.
6 Tillsätt crème fraiche och ca 15 g choklad. Låt koka tills chokladen smält.
7 Hyvla ca 15 g choklad med hjälp av en osthyvel till spån.
8 Dekorera med färsk rosmarin och chokladspån
9 Servera med pressad potatis och ugnsrostade pärltomater med gräslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar